A SECRET WEAPON FOR TOHUMLARFIDANA.NET

A Secret Weapon For tohumlarfidana.net

A Secret Weapon For tohumlarfidana.net

Blog Article

 Yetiştiricilik için ekim zamanı olarak her mevsim tercih edilebilir. Uygun şartlar sağlanacağından 4 mevsim istediğiniz zaman kuzu göbeği tohumunu ekebilirsiniz.

Yanıtla Merhaba kompostlar kaç cm arayla asılması gerekiyor havalandırma olayı ni pek anlayamadım içerdeki hava dışarı atılırken aynı zamanda içeri temiz hava mi girmesi gerekli sistem o sekildemi olcak

Yüksek oranda demir ve B vitamini içerir. Bağışıklık sistemine destek verir. Sindirime iyi geldiği için kabızlık tedavisinde de gardenımcıdır. İstiridye mantarı tarifi: İstiridye mantarı nasıl pişirilir?

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çAlright sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Poşete kesik atıldıktan yaklaşık 10 gün sonra istiridye mantarlarının olgunlaştığı fark edilir.

Bu mantarı tadan gurmeler, şefler kuzu göbeği mantarının dünyanın en leziz etinden bile lezzetli olduğunu belirtiyor. Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olarak size sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendi mantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz. Kuzu Göbeği Mantarı Nasıl Yetiştirilir? Kuzu göbeği mantar tohumu satın aldıktan sonra biraz geniş bir saksıya ya da bahçeye doğrudan ekim yapabilirsiniz. Eğer bir bahçeye ekecekseniz bir ağaç gölgesine ekebilirsiniz. Saksıya ekecekseniz ise toprağı biraz hazırlamakta fayda var. Şöyle ki

İstiridye mantarının toplanması ve bekletilmesi sırasında ağırlığının azalması ve sonunda satılamaz hale gelmesi, üreticiyi zorlayan ancak mantar toptancılarının elini güçlendiren bir durumdur.

Yanıtla Merhaba, Mantar saatte milyonlarca spor birakıyor ise biz tesis icerisinde bu sporları soludugumuzda zarar gormezmiyiz? Bunun için bir koruma ekipmanı, giysisi olmalı mı?

İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum adı verilen ipliksi yapılarıdır. here Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.

Mantarın doğada yetiştiği kava veya kayın ağacı ortamı kompost denilen karışım ile oluşturulur. Kompost içinde yer alan mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

İstiridye mantarını evde yetiştirmek istiyorsanız büyük marketlerde hazır olarak satılan kitlerden alabilir ve uygun koşulları sağladığınız bir ortamda, birkaç sulamadan sonra mantarlarınıza kavuşabilirsiniz.

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çok sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta ikinci flaş sırasında daha az mantar toplanacak olmasıdır. Bu da maliyetleri ve üreticinin nakit dengesini bozabilir.

İstiridye mantarı üretimi sırasında oksijen miktarını dengelemek ve havadaki sporları temizleyip ortamı insanların da nefes alabileceği hale getirmek çAlright önemlidir. Bu nedenle üretim ortama saat başı otomatik olarak havalandırılmalıdır.

Report this page